VALOEN TEKNOLOGIA JA TUOTEKEHITYS

image238

Paneelitehtaat ja valmistuslinjat

Valoen kehittämään ja käyttämään taustajohdinpaneeliteknologiaan kuuluva korkea automaatioaste tuottaa tehokkaita, tasalaatuisia ja kestäviä aurinkopaneeleita.


Liiketoimintamallimme perustuvat aurinkosähkön tuottamiseen käyttöpaikoillaan, olipa sitten kysymyksessä maantieteellinen alue tai sähkökäyttöinen laite. Aurinkosähkö on ekologisinta, kun se tuotetaan hajautetusti lähellä käyttäjää, laadukkailla ja pitkäikäisillä paneeleilla ja järjestelmillä. Valoe tarjoaa yhtiön teknologian käyttöön sitoutuville valmistuspartnereille paneelien tuotantolinjoja tai -tehtaita sekä paneelien valmistuskomponentteja. 

image239

Tuotekehitysyhteistyö Sono Motorsin kanssa - Valoe kehittää itselataavien autojen aurinkosähköratkaisua

Aurinkosähköä voidaan hyödyntää muutenkin kuin voimalaitoksissa. Kun paneeli integroidaan laitteeseen tai kulkuneuvoon, siltä vaaditaan poikeavia ominaisuuksia. Paneelin pitää esimerkiksi olla tehokas, kevyt ja iskunkestävä. Lisäksi sen ulkonäön on sovittava auton designiin.


 Valoen vuonna 2018 alkanut tuotekehitysyhteistyö Sono Motorsin kanssa jatkuu edelleen. Sion-auto on tulossa testausvaiheeseen ja paneelien tuotantoteknologia on pian valmisteilla.

image240

Tuotekehitys on Valoen avaintoiminto

Pitkäaikainen kokemuksemme massavalmistuksesta on opettanut, että ainoa tapa saada tuotekehityksen tulokset viivyttelemättä käyttöön, on tehdä tutkimus lähellä tuotantoa, mieluiten teollisessa mittakaavassa. Valoen tuotekehitys keskittyy asioihin, joita voidaan saada tuotantoon lyhyellä aikavälillä. 


Valoe osallistuu ainoana suomalaisena EU rahoitteeseen Horizon 2020 HighLite-tuotekehityshankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää korkean teknologian kenno- ja paneeliratkaisuja, jotka tuottavat kysyntää, lisäävät aurinkosähköalan investointeja Euroopassa ja parantavat osallistuvien yritysten kilpailukykyä.   


Tuotekehityksen haasteet ovat rajattomat, kennojen tehokkuus, paneelien kestävyys, sähkön varstointi ja uudet sovelluskohteet ovat jatkuvasti työn alla.