AURINKOSÄHKÖÄ UUDELLA TAVALLA

AURINKOSÄHKÖÄ UUDELLA TAVALLA

AJANKOHTAISTA

image324

VILNAN TEHTAAN ENSIMMÄISET IBC-TESTIKENNOT SAAVUTTIVAT ASETETUT LAATUVAATIMUKSET

VILNAN TEHTAAN ENSIMMÄISET IBC-TESTIKENNOT SAAVUTTIVAT ASETETUT LAATUVAATIMUKSET

VILNAN TEHTAAN ENSIMMÄISET IBC-TESTIKENNOT SAAVUTTIVAT ASETETUT LAATUVAATIMUKSET

Valoen ensimmäiset, Liettuan kennotehtaalla valmistamat IBC-kennot saavuttivat niille asetetut laatuvaatimukset ISC Konstanzin testeissä. Testitulosten perusteella Valoe uskoo kennotehdasinvestoinnin onnistumiseen ja tuotteiden täyttävän asiakkaiden laatuvaatimukset.


IBC-testipaneelien valmistus alkaa kesäkuussa Juvalla.  Kennotoimitukset Liettuasta asiakkaille alkavat suunnitellussa aikataulussa, mikäli  Liettuan pandemiarajoitukset eivät viivästytä suomalaisten ja saksalaisten asiantuntijoiden pääsyä asennustöihin.


image325

HAEMME TYÖNTEKIJÖITÄ TUOTANTOON JA TUOTEKEHITYKSEEN

VILNAN TEHTAAN ENSIMMÄISET IBC-TESTIKENNOT SAAVUTTIVAT ASETETUT LAATUVAATIMUKSET

VILNAN TEHTAAN ENSIMMÄISET IBC-TESTIKENNOT SAAVUTTIVAT ASETETUT LAATUVAATIMUKSET

Valoe tähtää vahvaan kasvuun ja panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen. Tällä hetkellä yhtiön kehityksen keskiössä ovat IBC-kennot, kaksipuoleiset IBC-paneelit sekä erikoispaneelit, joita voidaan integroida esimerkiksi autoihin. 


Valoe valmistaa Juvan tehtaallaan taustajohdinpaneeleita ja toimittaa niistä tehtyjä aurinkovoimaloita.  


Tarvitsemme uusia osaajia ja tekijöitä tuotekehtiykseen sekä paneelituotantoon.

image326

Valoe saa NEFCO:lta Liettuan kennotehdasinvestoinnin rahoituksen

VILNAN TEHTAAN ENSIMMÄISET IBC-TESTIKENNOT SAAVUTTIVAT ASETETUT LAATUVAATIMUKSET

Valoe saa NEFCO:lta Liettuan kennotehdasinvestoinnin rahoituksen

Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO rahoittaa  Valoen aurinkokennotehdasinvestoinnin Liettuassa 2,5 miljoonan euron rahoitusjärjestelyllä. 


Valoen uudentyyppisten kennojen tuotanto mahdollistaa suuren harppauksen eurooppalaisessa paneeliteknologiassa. Investointi on osa NEFCO:n vihreän kasvun strategiaa, minkä tavoitteena on edistää Pohjoismaisten ympäristöteknologioiden käyttöönottoa ja kasvua kansainvälisillä markkinoilla.  

Missio, visio ja strategia

Missiomme on auringon energian monipuolinen hyödyntäminen uuden teknologian avulla. Haluamme, että puhdasta ja turvallista aurinkosähköä voi käyttää edullisesti kaikkialla ja kaikkina aikoina, 24-7-365. Panostamme suomalaisen aurinkosähköteknologian kehittämiseen.

Auringon tuottama energia on paras ratkaisu maapallon kasvavaan energiantarpeeseen. Liiketoimintamallimme perustuvat aurinkosähkön tuottamiseen käyttöpaikoillaan, olipa sitten kysymyksessä maantieteellinen alue tai sähkökäyttöinen laite. Aurinkosähkö on ekologisinta, kun se tuotetaan hajautetusti lähellä käyttäjää, laadukkailla ja pitkäikäisillä paneeleilla ja järjestelmillä.


Edistämme aktiivisesti aurinkosähkön monipuolista käyttöä. Tavanomaiset aurinkopaneelimme ovat tehokkaita ja pitkäikäisiä. Uusimmalla teknologiallamme valmistettu Odd Form -aurinkopaneeli taipuu, joustaa ja muotoutuu. Aurinkosähkö voi kuljettaa, jäähdyttää, lämmittää ja antaa energiaa monella eri tavalla sähköverkossa tai ilman verkkoa. Tuotekehitys tulee mullistamaan aurinkopaneelikäsitteen. 

Mitä me teemme

image327

Tavanomaisia aurinkosähköpaneeleita

Valoe kehittää ja valmistaa taustajohdinteknologiaan perustuvia aurinkopaneeleita, jotka eroavat perinteisistä paneeleista, koska niiden pinnalla ei ole metallisia, juotettuja sähkönjohtimia. Uuden sukupolven taustajohdinpaneelit ovat tehokkaita, tasalaatuisia ja pitkäikäisiä. 


Valoen tuotekehityksen tavoitteena on, että  paneeleilla tuotettu aurinkosähkö on markkinoiden vihreintä ja edullisinta. Materiaalinvalinta tähtää tavanomaisten paneelin taloudellisen käyttöiän pidentämiseen yli 100 vuoden. 


Kaikki Valoen paneelit valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

image328

Odd Form -aurinkosähköpaneeleita

Valoen uudet Odd-Form-paneelit ovat laitteisiin tai kulkuneuvoihin integroitavia, muotoiltavia paneeleita, jotka avaavat aurinkosähkölle täysin uusia käyttökohteita.

Odd-Form voi tarkoittaa paneelin erilaista kokoa, muotoa, rakennetta tai materiaaleja. Paneeli voi taipua tai joustaa.


Odd-Form voi olla rakenteeltaan esimerkiksi lasi-lasi, lasi-komposiitti tai komposiitti-polymeeri. Odd Form-paneelit muokkautuvat kuhunkin ympäristöön tai käyttötarkoitukseen sopiviksi.  

image329

IBC-kennoja ja muita paneelikomponentteja

Optimaalisesti toimiakseen taustajohdinteknologia vaatii IBC (Interdigidated Back Contact)-aurinkokennon sekä muita erikoiskomponentteja. Valoe tarjoaa asiakkailleen uusia tehokkaita IBC-kennoja, joiden tuotantolinjoihin sekä tuotekehitykseen yhtiö on investoinut merkittävästi. Kulumaton IBC-kenno on markkinoiden tehokkain ja pitkäikäisin sähköntuottaja. 


Myös sähköä johtava taustalevy on Valoen taustajohdinpaneelien erikoiskomponentti, jota Valoe tarjoaa osana teknologiamyyntiä. 

image330

Aurinkosähköjärjestelmiä

Valoen aurinkosähköjärjestelmien tavoitteena on tehokkuus, kestävyys ja pitkä käyttöikä. Kennojen laatu, taustajohdinpaneelin edut ja vahvan lasi-lasirakenteen suoja takaavat parhaan tuoton ja pisimmän käyttöiän.

Tehokkaat paneelit alentavat voimalaitoksen investointikulua, koska tarvittava sähkön määrä saadaan pienemmällä paneelimäärällä.

 
 

Pitkä käyttöikä taas tarkoittaa suurempaa tuotetun sähkön määrää ja halvempaa tuotetun sähkön hintaa.

image331

Aurinkosähköteknologiaa

Valoe on kehittänyt aurinkosähkön tuotantoteknologiaa omilla innovaatioillaan. Tarvittaessa Valoe pystyy vastaamaan koko tuotantoketjun teknologiasta waferin valmistuksesta aina aurinkosähköjärjestelmiin asti. Tämä kokonaisuuden hallinta mahdollistaa suunnitteluvapauden integroiduille tuotteille. Valoe pystyy siten optimoimaan kokonaisjärjestelmiä asiakkaan tarpeisiin mikä mahdollistaa uusien sovellutusten ja tuotteiden kehityksen sekä paremman sähköntuoton.

 

Valoen strategisena tavoitteena on solmia partnerisopimuksia tai teknologialisenssejä, joissa ostaja sitoutuu esimerkiksi Valoen tuotantoteknologiaan. Valoe toimittaa partnerille paneelitehtaan avaimet käteen-periaatteella ja takaa tuotannon komponenttien saatavuuden.Tämä antaa partnerille mahdollisuuden nopeaan tuotannon aloittamiseen joko omiin tarpeisiin tai lähialueiden sähköntuottoon.