VALOEN Historia

image273

Valoen tie automaatiosta aurinkoenergiaan

Valoe Oyj (ent. Cencorp Oyj) on suomalainen teknologiayritys, jonka juuret ulottuvat 1970-luvulle. Yli 4000 menestyksellistä automaatiojärjestelmätoimitusta elektroniikka-, auto- ja lääketeollisuudelle ympäri maailman ja satojen miljoonien joustavien antennivirtapiirien valmistaminen matkapuhelimiin kertovat osaamisestamme. 


Aurinkopaneelien taustajohdinteknologia sai alkunsa antennivalmistuksestamme. Olimme juuri kehittäneet asiakkaallemme,  Avery Dennisonille, virtapiireihin perustuvan taustajohtimen aurinkopaneeliin, kun yhtiö vuonna 2011 päätti luopua aurinkoenergiatoimialasta. Cencorp jatkoi taustajohtimen kehitystä sekä osti Hollannista Solland Solarin MWT-aurinkomoduuliteknologian ja -laitteet. 


Taustajohdinpaneeli on yleisesti todettu perinteistä paneelia tehokkaammaksi ja monikäyttöisemmäksi, mutta vaikeammaksi valmistaa. Kokemuksemme automaatiosta, lasereista ja virtapiiriteknologiasta on ollut välttämätöntä uuden sukupolven paneelin kehittämisessä. 


Taustajohdinpaneelin tehokkuus riippuu siinä käytettävien piikennojen ominaisuuksista. IBC-kenno on tehokas uusimman tuotekehityksen vastaus aurinkoenergian tehokkuuden kasvuvaatimuksiin. IBC-kennoja ei juurikaan ole kaupallisesti saatavilla. Aloitimme vuonna 2018 oman IBC-kennohankkeen ostamalla käytetyn kennotuotantolinjan Italiasta. Ryhdyimme myös yhteistyöhön liettualaisen kennovalmistajan SoliTek R&D sekä tutkimuslaitos ISC Konstanzin kanssa IBC-kennon kaupalliseen tuotantoon saattamisesta ja edelleen kehittämisestä.


Vuoden 2019 alussa Valoe osti Solitekin kennoliiketoiminnan ja aloitti oman IBC-kennotuotantolinjan rakentamisen Vilnassa. Meillä on omaa osaamista sekä parhaita teknologiapartnereita, joiden avulla uskomme saavamme  markkinoille tehokkaan paneelin, joka tuottaa pitkän käyttöikänsä aikana eniten ja samalla halvimpia kilowatteja.  

 Uskomme suomalaisen teknologian mahdollisuuksiin.


Vuodesta 1999 saakka Valoen osakkeet on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki pörssissä.
.

image274

Teknologiaa matkapuhelimien antenneista

Valmistimme Kiinassa massiivisia määriä joustavia virtapiirejä matkapuhelimien antenneiksiSamaa teknologiaa suuressa koossa sovelletaan nyt paneeleihin. 

image275

Laserteknologiassa vuosien kokemus

Laserteknologia on osa Valoen perusosaamista, jota myös aurinkosähköteknologiassa tarvitaan.